Tájékoztatás szülőknek

Tisztelt Szülők!

Az óvodát 2020.05.25-től újra látogató gyermekek szüleinek készítettem ezt az összeállítást. Az óvoda látogatásának megkezdéséhez külön igazolás nem szükséges, viszont a koronavírus járvány még nem múlt el, emiatt a megszokottól eltérő szabályokat is alkalmaznunk kell. Az alábbiakban néhány részt kiemeltem az NNK tájékoztatásából. Ennek figyelembevételével hoztam meg a következő időszakra vonatkozó vezetői utasításokat.

 

  1. A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ az óvodai, bölcsődei ellátás során az alábbi járványügyi megelőző szabályok betartására hívja fel az üzemeltetők figyelmét:

Egészséges gyermek és dolgozó   

„A jelenlegi új koronavírus járvány cseppfertőzéssel, direkt módon terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti. Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy az intézményekbe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, gyermek és dolgozó mehet.”

„A kontaktusok csökkentése érdekében a gyermekek átadása során az öltözőben a szülők lehetőleg legkevesebb ideig tartózkodjanak, és törekedjenek a védőtávolság betartására.”

„A gyermekeknek tanítsák meg az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, a használt zsebkendőt ki kell dobni, majd kezet kell mosni.”

„Javasoljuk előnyben részesíteni a szabadtéri (sport jellegű, szabadtéri játékokkal gazdagított) foglalkozásokat. Amennyiben lehetséges, kérjük, hogy a foglalkozásokat udvaron, szabad levegőn tartsák meg, a csoportok egymástól történő elkülönítésével. Javasoljuk továbbá a személyes érintkezéssel járó játékok kerülését.”

  1. Az óvodába érkezéskor kérjük, a szülők viseljenek maszkot és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő szert használják! Az öltözőben és a folyosón más gyermektől, szülőtől, dolgozótól tartsanak legalább 1,5 m távolságot.

A gyermekek otthonról ne hozzanak játékot, ha alváshoz hoznak valamilyen tárgyat (plüss figura, rongyi, stb.) azt az öltözőszekrénybe tegyék érkezéskor. Lehetőleg a megszokottnál gyakrabban mossák, fertőtlenítsék ezeket!

Kérjük, olyan ruházatot hozzanak a gyermekeknek, amik a szabadban végzett tevékenységekhez a legalkalmasabbak! Váltóruhát is kérünk!

Kérem, hogy semmilyen élelmiszert ne hozzanak be az óvodába ! A napi háromszori étkezést biztosítjuk.

 

  1. Óvodánkban megkezdődtek a felújítási munkálatok, ezért a gyermekek elhelyezése is eltérő lesz a megszokottól. Két csoportban tudjuk megoldani az ellátást a létszám alapján. A Süni és Mókuska csoportos gyermekeket a Süni csoportba osztottuk be, a Bagoly csoport gyermekei az épület ellenkező oldalán(NY-i oldal) lévő csoportban lesznek.

Az óvoda a megszokott rend szerint 6.30-tól 17.00-ig tart nyitva.

Amennyiben délután a gyermekek az udvaron tartózkodnak, a szülőknek nem szükséges az épületbe bemenni, az udvaron lévő pedagógusnak jelezzék érkezésüket!

Kérdés esetén részesítsék előnyben a személyes kontaktust nem igénylő kommunikációs lehetőségeket (email, telefon, messenger)!

 

 

Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket köszönöm!

2020. 05. 24.

Horváth Henriette Krisztina

  •